گناه شناسی

سیصد و سیزده فدائی منجی انسانهایی هستند حلال زاده، با تربیتی درست، با ایمانی استوار چون کوه، دارای کسب حلال و گوش،چشم،زبان،شکم و دامن پاک

احکام مربوط به هتک حرمت قرآن

  • ۱۰۶۲ نمایش
  •  1- جلد قرآن و غلاف آن و همچنین ورقهاى آن (یعنى جاهائى که خطوط قرآنى بر آن نیست مانند حواشى) مانند خطوط قرآن در حرمت هتک است. بنابراین نجس کردن آنها نیز حرام است اگر موجب هتک باشد، و در این صورت پاک کردن آن واجب مى‏شود.

    2- نوشتن قرآن با مرکب نجس حرام است و اگر با مرکب نجس نوشته گردد یا پس از نوشته شدن نجس گردد، طاهر کردن آن واجب مى‏شود. و اگر نشود باید آن را محو کرد.

    3- دادن قرآن به دست کافر حرام است. اگر موجب هتک قرآن یا مس کردن خطوط آن بشود. و بعضى از علما فرموده‏اند: مطلقا جایز نیست و گرفتن آن از دست کافر واجب است.

    4- هرگاه قرآن مجید، یا ورقى از آن، یا دعائى که از معصوم رسیده، یا انگشترى که بر آن اسم خدا نقش است، یا تربت حسینى علیه السّلام و مانند اینها از محترمات دینى و مذهبى که هتک آنها حرام و احترامش واجب است. اگر خداى نکرده در توالت بیفتد واجب است فورا بیرون آورده شود و طاهر گردد. هرچند مستلزم مخارج زیادى بشود و تا بیرون آورده نشده، تخلیه کردن در آن توالت حرام است. و چنانچه بیرون آوردنش ممکن نباشد، باید آن را مسدود کنند تا در آن تخلیه نشود.

    آنچه از وجوب اخراج و تطهیر و غیره ذکر شد، اختصاص به صاحب آن یا نجس کننده آن ندارد بلکه بر هر مسلمانى که خبر شد، واجب است به وجوب کفائى. (اگر هر کس انجام دهد از دیگران ساقط مى‏شود) و اگر هیچ‏کس انجام ندهد، همه کسانى که آگاه شدند مسؤول و مؤاخذند.

    5- مس کردن خط قرآن براى شخص محدث، (یعنى کسى که براى نماز خواندن باید وضو و غسل داشته باشد) حرام است. خواه به دست مس کند یا به اعضاى دیگر یا به لب‏[1].

    و چون فروعات این حکم زیاد است براى دانستن آنها به رساله مرجع تقلید خودتان یا عروة الوثقى مراجعه شود[2].

    6- شیخ انصارى علیه الرحمه در خاتمه مکاسب محرمه مى‏فرماید: جماعتى از فقها تصریح کرده‏اند: خرید و فروش قرآن مجید حرام است، بنابراین باید فقط به عنوان جلد و اوراق قرآن را مورد خرید و فروش قرار داد نه خطوط مبارکه را. و بهتر این است که پولى که مشترى مى‏دهد، به عنوان هدیه بدهد، نه بهاى قرآن. و فروشنده هم قرآن را که مى‏دهد، به عنوان هدیه بدهد نه فروش.[3]

    لطفا برای آشنایی با تفصیل احکام قرآن و مشاهده اختلاف فتواهای احتمالی به رساله مرجع تقلید خودتان مراجعه کنید .

    مطالب بیشتر در ویکی فقه

    http://wikifeqh.ir



    [1] ( 1)- براى دانستن مدارک و روایات این احکام به کتاب طهارت وسائل الشیعه ابواب الوضوء باب 12 مراجعه شود.

    [2] ( 2)- عروة الوثقى- فصل فى غایات الوضوء مسئله 3 تا 19.

    [3] دستغیب، عبد الحسین، گناهان کبیره - قم، چاپ: بیست و دوم، 1388 ه.ش، ص378

    .

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    بسم الله الرحمن الرحیم
    حضرت امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام:
    الذُّنوبُ الدّاءُ، و الدَّواءُ الاستغِفارُ، و الشِّفاءُ أن لا تَعودَ.
    گناهان بیماری‎اند و دارو استغفار است و شفایش به این است که به گناه باز نگردند.
    با توجه به حدیث شریف بیماری جامعه ما و افراد آن گناه است و بدترین بیماری آن است که صاحب آن از وجودش مطلع نباشد یا آنرا بیماری نداند.
    سعی بنده این است که به عنوان یک طلبه علوم دینی به انجام وظیفه در جبهه جهاد جنگ نرم به معرفی مصادیق، ریشه ها و علل بروز گناهان، آثار و عواقب دنیوی و اخروی، معرفی راه های پیشگیری و درمان گناه بپردازم.
    در ضمن محوریت با بحثهای گناهان شایع و مبتلی به است.
    باشد که مرضی رضای پروردگار متعال و باعث خشنودی مولایمان حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف واقع شود.
    موضوعات
    پیوندها

    طراح و مدیر سایت:سید محمد علوی زاده

    کپی برداری از مطالب با ذکر منبع و افزودن لینکش سایت باعث امتنان و مسرت است و بدون آن بلامانع.