گناه شناسی

سیصد و سیزده فدائی منجی انسانهایی هستند حلال زاده، با تربیتی درست، با ایمانی استوار چون کوه، دارای کسب حلال و گوش،چشم،زبان،شکم و دامن پاک

معیار تشخیص مال حلال و حرام

  • ۱۵۶۶ نمایش
  • یکی از راههای تشخیص مال حلال و حرام، نوع مصرف آن است، برخی درآمد خود را صرف نیازهای واقعی خود می کنند؛ همچون تأمین زندگی، تفریح سالم، سفرهای زیارتی و تشکیل جلسات مذهبی، انفاق، قرض و بخشش به نیازمندان برخی هم در آمد خود را صرف عیش و نوش و شراب و قمار و فحشا و جشنهای آن چنانی و سفر به کشورهای غربی به منظور عیاشی و... می کنند.

    امام صادق علیه السلام فرمود:

    إِذَا رَأَیْتَ الرَّجُلَ یُخْرِجُ مِنْ مَالِهِ فِی طَاعَةِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَاعْلَمْ أَنَّهُ أَصَابَهُ مِنْ حَلَالٍ وَ إِذَا أَخْرَجَهُ فِی مَعْصِیَةِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَاعْلَمْ أَنَّهُ أَصَابَهُ مِنْ حَرَامٍ[1]

    «اگر دیدی مردی مالش را در مسیر طاعت خدای عزوجل خرج می کند، بدان که از راه حلال به دست آورده است و اگر دیدی در مسیر معصیت و نافرمانی خداوند خرج می کند، بدان که از راه حرام به دست آورده است.»

    اصولاً کسی که از راه حرام مالی را به دست آورد، نمی تواند مخلصانه کارهای خیر انجام دهد و اگر هم به ظاهر موفق شود، در باطن با انگیزه های شیطانی و نفسانی انجام می دهد مانند افراد کلاهبرداری که برای جلب اعتماد مردم گاه کار پسندیده ای را انجام می دهند و همواره توقع دارند کارشان مورد تقدیر و تحسین قرار گیرد و به نحوی موقعیتی کسب کنند.

    این تذکر لازم است که عوامل دیگری نیز برای خرج نکردن مال در مسیر حلال و صرف آن در مسیر حرام وجود دارد؛ همچون: عدم اعتقاد به قیامت قرآن می فرماید: آن کس که قیامت را تکذیب می کند، یتیم را از خود می راند.[2] متقابلاً کسی که به معاد عقیه دارد به راحتی انفاق می کند.

    امام صادق علیه السلام فرمود:

    مَن أیقَنَ بالخَلَفِ جادَ بالعَطیَّةِ. ؛[3]

    «کسی که به قیامت عقیده دارد خوب انفاق می کند».

    عدم آگاهی و نادانی نیز یکی دیگر از عوامل خرج نکردن ثروت در مسیر حلال است.



    [1] . کافی، ج 5، ص 311

    [2] . ماعون، 1.

    [3] . من لایحضره الفقیه، ج 2، ص 62.

    منبع :  معیارهای زندگی نویسنده : محمود اکبری

    بسیار عالی
    +
    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    بسم الله الرحمن الرحیم
    حضرت امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام:
    الذُّنوبُ الدّاءُ، و الدَّواءُ الاستغِفارُ، و الشِّفاءُ أن لا تَعودَ.
    گناهان بیماری‎اند و دارو استغفار است و شفایش به این است که به گناه باز نگردند.
    با توجه به حدیث شریف بیماری جامعه ما و افراد آن گناه است و بدترین بیماری آن است که صاحب آن از وجودش مطلع نباشد یا آنرا بیماری نداند.
    سعی بنده این است که به عنوان یک طلبه علوم دینی به انجام وظیفه در جبهه جهاد جنگ نرم به معرفی مصادیق، ریشه ها و علل بروز گناهان، آثار و عواقب دنیوی و اخروی، معرفی راه های پیشگیری و درمان گناه بپردازم.
    در ضمن محوریت با بحثهای گناهان شایع و مبتلی به است.
    باشد که مرضی رضای پروردگار متعال و باعث خشنودی مولایمان حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف واقع شود.
    موضوعات
    پیوندها

    طراح و مدیر سایت:سید محمد علوی زاده

    کپی برداری از مطالب با ذکر منبع و افزودن لینکش سایت باعث امتنان و مسرت است و بدون آن بلامانع.