حد لواط در قرآن
حکم وضعی لواط بالغ با نابالغ
حکم وضعی لواط دو نابالغ
توبه از لواط
حد لواط در قرآن
آیا حد لواط در قرآن آمده است؟ حد لواط چیست؟
در قرآن مجید زشتی این عمل و عظمت این گناه در آیات مربوط به داستان قوم لوط(ع) بیان شده است ونیز به عقیدة بعضی از مفسّران اشارة اجمالی در مورد حدّ آن در آیة 16 نساء دیده می شود, آنجا که می فرماید: وَ الَّذانِ یَاتِیانِها مِنْکُمْ فَأذُوهُما فَاِنْ تابا وَ اصْلَحا فَاَعْرِضُوا عَنْهُما اِنَّ اللهِ کانَ تَوّاباً رحیماً و کسانی که به سراغ آن کار زشت (لواط) می روند آنها را آزار دهید و اگر توبه کنند و خود را اصلاح نمایند از آنها در گذارید, زیرا خداوند توبه پذیر مهربان است .
البته این در صورتی است که الَّذانِ اشاره به دو مرد, و ضمیر یَاتیانِها اشاره به لواط باشد, در حالی که این ضمیر به کلمة فاحشه بر می گردد که درآیة قبل آمده و اشاره به زنا است.
به هر حال حدّ لواط و همجنس گرایی طبق روایات اسلامی, اعدام است در صورتی که دخول واقع شده باشد و اگر واقع نشده تازیانه است و روایات متعددی از پیشوایان معصوم _ علیهم السلام _ در این زمینه نقل شده است.[1]
حکم وضعی لواط بالغ با نابالغ
شخصی پس از بلوغ با پسر بچه ای نابالغ, وطی (لواط ) کرده بعد خواهر او را گرفته است. پس از ازدواج متوجه می شود که ازدواج با او حرام بوده اکنون تکلیف چیست؟
همه مراجع (به جز تبریزی ): در فرض یاد شده, آن زن بر مرد حرام است و باید از اوجدا شود و نیاز به طلاق هم ندارد.[2]
آیةاللَّه تبریزی: بنا بر احتیاط واجب زن بر مرد حرام است و باید از او جدا شود و بنا بر احتیاط طلاق هم بدهد. [3]
حکم وضعی لواط دو نابالغ
اگر لواط کننده و لواط دهنده هر دو نابالغ باشند, آیا باز ازدواج با خواهر لواط دهنده حرام می شود؟
آیات عظام امام, بهجت و نوری: آری, ازدواج با خواهر او حرام می شود. [4]
آیات عظام تبریزی, صافی, فاضل و مکارم: خیر, ازدواج با خواهر او حرام نمی شود. [5]
آیات عظام سیستانی و وحید: بنا بر احتیاط واجب, ازدواج با خواهر او حرام نمی شود. [6]
توبه از لواط
اگر کسی مرتکب گناهانی چون لواط و زنا شده باشد چگونه باید توبه کند؟
اگر کسی مرتکب گناهی شود ولی پشیمان شده و به درگاه خداوند حقیقتا توبه نماید خداوند توبه او را می پذیرد. توبه راستین از گناهان آن است کهواقعا قصد بازگشت به آن گناه را نداشته باشد. خداوند متعال بارها در قرآن مجید وعده غفران به تائبان داده است و حتی گناهکاران را فرمان به مأیوس نشدن از رحمت خویش داده است. چنان چه در آیه 53 سوره زمر می فرماید: به آن بندگانم که در گناه کردن بر نفس خویش اسراف کرده اند بگو هرگز از رحمت بی منتهای خدا ناامید مباشید البته خداوند همه گناهان شما را خواهد بخشید که او خدایی بسیار آمرزنده و مهربان است. همچنین می توان آیات 135آل عمران و 48 نسا را به دقت ملاحظه نمایید. البته در مواردی که عملی نیاز به قضا یا پرداخت کفاره و امثال آن دارد, باید به این وظایف نیز عمل شود.
برای توبه از لواط وزنا :همین مقدار که میان خود و خدا توبه کند کافی است مگر اینکه صدمه بدنی پیش آید ویا شکایتی انجام بپذیرد.
آیا گناه لواط قابل بخشش است ؟
هیچ گناهی غیر قابل بخشش نیست. إِنَّ اَللَّهَ یَغْفِرُ اَلذُّنُوبَ جَمِیعاً [7]
خداوند همه گناهان را می بخشد. بنابر این با عزم جدی به ترک گناه و استغفار به درگاه خداوند, مطمئن باشید خداوند گناه شما را می بخشد. تقیّد شما به انجام واجبات , کاری ارزنده است چرا که نیکی ها زمینه را بر بدی ها تنگ خواهد کرد. قرآن می فرماید: نماز را در دو طرف روز و شبانگاه (نمازهای یومیه) به جای آور, همانا که خوبی ها بدی ها را از بین می برد[8] .ضمناً هرگز گناه خود را برای کسی بازگو نکنید و فقط با خداوند راز و نیاز کرده و از او آمرزش بخواهید که او آمرزنده ای مهربان است.
[1] . پیام قرآن ج 10, حضرت آیت الله مکارم شیرازی و سایر همکاران
[2] . امام, نوری و مکارم, تعلیقات علی العروة, النکاح, فصل 4, م 21 فاضل, جامع المسائل, ج 1, س 1456 صافی, جامع الاحکام, ج 2, س 1370 و 1388 دفتر: سیستانی, بهجت, وحید و خامنه ای.
[3] . منهاج الصالحین, ج 2, م 1259 و توضیح المسائل, م 2414.
[4] . امام و بهجت, توضیح المسائل مراجع, م 2405 نوری, توضیح المسائل, م 2401.
[5] . مکارم, تبریزی و صافی, توضیح المسائل مراجع, م 2405 فاضل, توضیح المسائل مراجع, م 2405 و جامع المسائل, ج 1 س 1455 و 1456.
[6] . سیستانی, توضیح المسائل مراجع, م 2405 وحید, توضیح المسائل, م 6924.
[7] . (53:39)
[8] . سوره هود, آیه 114
- پنجشنبه ۲۴ بهمن ۹۲
- ۱۷:۴۱
- ۳۲۴۵
- ۱