گناه شناسی

سیصد و سیزده فدائی منجی انسانهایی هستند حلال زاده، با تربیتی درست، با ایمانی استوار چون کوه، دارای کسب حلال و گوش،چشم،زبان،شکم و دامن پاک

کسانى که فرشتگان، برایشان استغفار می کنند(3)

  • ۸۳۳ نمایش
  • «تَکَادُ السَّمَوَ تُ یَتَفَطَّرْنَ مِن فَوْقِهِنَّ وَالْمَلَئِکَةُ یُسَبّحُونَ بِحَمْدِ رَبّهِمْ وَ یَسْتَغْفِرُونَ لِمَن فِى الْأَرْضِ أَلَا إِنَّ اللَّهَ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِیمُ».  الشورى: 5.

     «چیزى نمانده که آسمان‏ها از فرازشان بشکافند، در حالى که فرشتگان خداوند، کارشان را به پاکى مى‏ستایند و براى کسانى که در زمین هستند، آمرزش مى‏طلبند. آگاه باش که خدا، آمرزگار و مهربان است».

    در پستهای گذشته و در تفسیر آیات مربوط به استغفار ملائک برای مومنین بیان شد که حدود بیست گروه از امت حضرت رسول الله صلى الله علیه و آله مشمول استغفار ملائکه هستند که به فرستندگان صلوات بر حضرت محمد و آل محمد علیهم السلام‏ در نوشته ها و شبهای جمعه، محبین اهل بیت، طالِبین علم‏ و دانشجویان، موذن و خادم مسجد، هر مسلمانى که ماه رمضان را درک کند، روزه ‏دار، نمازگزار اجابت کننده ندای موذن، منتظر وقت نماز، هر کس بعد از نماز در جانمازش بنشیند، هر کس بعد از نماز  جماعت صبح سه آیه آغازین سوره انعام را بخواند، هر کس که در راه نماز جماعت بمیرد، هرکسی که برای نماز وارد مسجد شود و هر کسی که در جایى که تنهاست اذان بگوید سپس نماز بخواند، اشاره شد که در این پست به موارد ذیل اشاره خواهد شد.

    شیعیان

    یاد کنندگان از موضوع امامت‏

    زائر امیر مؤمنان علیه السلام

    زائر امام حسین علیه السلام‏

    برآورنده نیاز مؤمن

    کسى که خانواده‏اش را شاد کند

    شیعیان

    پیامبر خدا صلى الله علیه و آله:

     یا عَلِیُّ، إنَّ الجَنَّةَ مُشتاقَةٌ إلَیکَ وإلى شیعَتِکَ، وإنَّ مَلائِکَةَ العَرشِ المُقَرَّبینَ یَفرَحونَ بِقُدومِهِم، وَالمَلائِکَةُ تَستَغفِرُ لَهُم.یا عَلِیُّ، شیعَتُکَ الَّذینَ یَخافونَ اللّهَ فِی السِّرِّ وَالعَلانِیَةِ.

    اى على! بهشت، مشتاق تو و پیروان توست، و عرشیان مقرّب [درگاه الهى‏]، از آمدن آنها شادمان مى‏شوند، و فرشتگان، برایشان آمرزش مى‏طلبند. اى على! پیروان تو آنان‏اند که در نهان و آشکار، از خدا مى‏ترسند.

    پیامبر خدا صلى الله علیه و آله:

     ألا ومَن أحَبَّ عَلِیّا استَغفَرَت لَهُ المَلائِکَةُ، وفُتِحَت لَهُ أبوابُ الجَنَّةِ الثَّمانِیَةُ، یَدخُلُها مِن أیِّ بابٍ شاءَ بِغَیرِ حِسابٍ.  

    هان! هر که على را دوست داشته باشد، فرشتگان، برایش آمرزش مى‏طلبند و هفت درِ بهشت، به روى او باز مى‏شود، و از هر درى که خواهد، بدون حسابرسى، به آن وارد مى‏شود.

    یاد کنندگان از موضوع امامت‏

    غلام امام صادق علیه السلام: شنیدم که امام [صادق علیه السلام‏] به داوود بن سِرحان مى‏فرماید: سَمِعتُهُ یَقولُ لِداوود بنِ سِرحانَ: یا داوودُ، أبلِغ مَوالِیَّ عَنِّی السَّلامَ وأنّی أقولُ: رَحِمَ اللّهُ عَبدا اجتَمَعَ مَعَ آخَرَ فَتَذاکَرا أمرَنا، فَإِنَّ ثالِثَهُما مَلَکٌ یَستَغفِرُ لَهُما ومَا اجتَمَعَ اثنانِ عَلى ذِکرِنا، إلّا باهَى اللّهُ تَعالى بِهِمَا المَلائِکَةَ.فَإِذَا اجتَمَعتُم فَاشتَغِلوا بِالذِّکرِ، فَإِنَّ فِی اجتِماعِکُم ومُذاکَرَتِکُم إحیاءَنا، وخَیرُ النّاسِ مِن بَعدِنا مَن ذاکَرَ بِأَمرِنا، ودَعا إلى ذِکرِنا.

    «اى داوود! از جانب من به پیروانم سلام برسان و [بگو که‏] من مى‏گویم: رحمت خدا بر آن بنده‏اى که با دیگرى گِرد آید و از موضوع ما (امامت) یاد کنند؛ زیرا سومین آنها فرشته‏اى است که برایشان آمرزش مى‏طلبد، و هیچ گاه دو نفر براى یاد کردن از ما گِرد هم نیامدند، مگر آن که خداوند متعال به آن دو، بر فرشتگان مباهات کرد.

    پس هرگاه گِرد هم آمدید، به یاد کردن [از ما] بپردازید؛ زیرا در گردهمایى شما و گفتگویتان، زنده داشتن ماست، و بهترین مردم پس از ما، کسى است که از موضوع ما یاد کند و دیگران را به یاد و نام ما بخواند.

    زائر امیر مؤمنان علیه السلام‏

    امام صادق علیه السلام فرمودند: مَن زارَ أمیرَ المُؤمِنینَ علیه السلام عارِفا بِحَقِّهِ، غَیرَ مُتَجَبِّرٍ ولا مُتَکَبِّرٍ، کَتَبَ اللّهُ لَهُ أجرَ مِئَةِ ألفِ شَهیدٍ ... وَاستَقبَلَتهُ المَلائِکَةُ، فَإِذَا انصَرَفَ شَیَّعَتهُ إلى مَنزِلِهِ، فَإِن مَرِضَ عادوهُ، وإن ماتَ تَبِعوهُ بِالاستِغفارِ إلى قَبرِهِ.

     هر کس، با شناخت حقّ امیر مؤمنان و به دور از غرور و تکبّر، او را زیارت کند، خداوند، برایش مزد صد هزار شهید مى‏نویسد ... و فرشتگان، به استقبال او مى‏روند، و چون بازگردد، او را تا خانه‏اش بدرقه کنند، و اگر بیمار شود به عیادتش مى‏روند، و چون بمیرد، آمرزش‏خواهان، او را تا گورش تشییع مى‏کنند.

    زائر امام حسین علیه السلام‏

    امام صادق علیه السلام: وَکَّلَ اللّهُ بِقَبرِ الحُسَینِ علیه السلام أربَعَةَ آلافِ مَلَکٍ، شُعثٍ غُبرٍ یَبکونَهُ إلى یَومِ القِیامَةِ، فَمَن زارَهُ عارِفا بِحَقِّهِ شَیَّعوهُ حَتّى یُبلِغوهُ مَأمَنَهُ، وإن مَرِضَ عادوهُ، غُدوَةً وعَشِیَّةً، وإن ماتَ شَهِدوا جِنازَتَهُ، وَاستَغفَروا لَهُ إلى یَومِ القِیامَةِ.

    خداوند، چهار هزار فرشته ژولیده و غبار گرفته بر قبر حسین علیه السلام گماشته است که تا روز قیامت، بر او مى‏گِریند. پس هر که با معرفت حقّ او به زیارتش برود، [در مراجعتْ‏] آن فرشتگان، او را تا سرپناهش بدرقه مى‏کنند، و اگر بیمار شود، صبح و شب به عیادتش مى‏روند، و چون از دنیا برود، در تشییع جنازه‏اش حاضر مى‏شوند و تا روز قیامت، برایش آمرزش مى‏طلبند.

    برآورنده نیاز مؤمن‏

    امام صادق علیه السلام: تَنافَسوا فِی المَعروفِ لِاءِخوانِکُم، وکونوا مِن أهلِهِ، فَإِنَّ لِلجَنَّةِ بابا یُقالُ لَهُ: «المَعروفُ»، لا یَدخُلُهُ إلّا مَنِ اصطَنَعَ المَعروفَ فِی الحَیاةِ الدُّنیا.

    در نیکى کردن به برادرانتان، با یکدیگر رقابت کنید و اهل نیکوکارى باشید؛ زیرا بهشت را درى است که به آن «نیکى (معروف)» مى‏گویند و تنها کسى از آن وارد شود که در زندگى دنیا، نیکى کرده باشد.

    فَإِنَّ العَبدَ لَیَمشی فی حاجَةِ أخیهِ المُؤمِنِ، فَیُوَکِّلُ اللّهُ عز و جل بِهِ مَلَکَینِ: واحِدا عَن یَمینِهِ، وآخَرَ عَن شِمالِهِ، یَستَغفِرانِ لَهُ رَبَّهُ، ویَدعُوانِ بِقَضاءِ حاجَتِهِ.

    بنده‏اى که در راه برآوردن نیاز برادر مؤمنش گام بر مى‏دارد، خداوند عز و جل دو فرشته بر او مى‏گمارد: یکى را در سمت راست او و دیگرى را در سمت چپ او، که از پروردگارش براى او آمرزش مى‏طلبند و براى برآورده شدن حاجتش دعا مى‏کنند.

    پیامبر خدا صلى الله علیه و آله: مَن کَسا أحَدا مِن فُقَراءِ المُسلِمینَ ثَوبا مِن عُریٍ، أو أعانَهُ بِشَی‏ءٍ مِمّا یَقوتُهُ مِن مَعیشَتِهِ، وَکَّلَ اللّهُ عز و جل بِهِ سَبعینَ ألفَ مَلَکٍ مِنَ المَلائِکَةِ، یَستَغفِرونَ‏  لِکُلِّ ذَنبٍ عَمِلَهُ، إلى أن یُنفَخَ فِی الصُّورِ.

     هر کس مسلمان نیازمندى را از برهنگى بپوشاند، یا به معیشت او کمکى کند، خداوند عز و جل هفتاد هزار فرشته از فرشتگان بر او مى‏گمارد که تا زمانى که در صور دمیده شود، براى هر گناهى که مى‏کند، [از خداوند] آمرزش بخواهند.

     

    کسى که خانواده‏اش را شاد کند

    پیامبر خدا صلى الله علیه و آله: مَن أدخَلَ عَلى أهلِ بَیتِهِ سُرورا، خَلَقَ اللّهُ مِن ذلِکَ السُّرورِ خَلقا یَستَغفِرُ لَهُ إلى یومِ القِیامَةِ.

     هر کس به خانواده‏اش شادى برساند، خداوند، از آن شادى مخلوقى مى‏آفریند که تا روز قیامت، برایش آمرزش بخواهد.

    منبع احادیث:نهج الذکر، ج‏4.

    مطالب مرتبط:

    کسانى که فرشتگان، برایشان استغفار می کنند4

    کسانى که فرشتگان برایشان استغفار مى‏ کنند2

    کسانى که فرشتگان برایشان استغفار مى‏ کنند1

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    بسم الله الرحمن الرحیم
    حضرت امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام:
    الذُّنوبُ الدّاءُ، و الدَّواءُ الاستغِفارُ، و الشِّفاءُ أن لا تَعودَ.
    گناهان بیماری‎اند و دارو استغفار است و شفایش به این است که به گناه باز نگردند.
    با توجه به حدیث شریف بیماری جامعه ما و افراد آن گناه است و بدترین بیماری آن است که صاحب آن از وجودش مطلع نباشد یا آنرا بیماری نداند.
    سعی بنده این است که به عنوان یک طلبه علوم دینی به انجام وظیفه در جبهه جهاد جنگ نرم به معرفی مصادیق، ریشه ها و علل بروز گناهان، آثار و عواقب دنیوی و اخروی، معرفی راه های پیشگیری و درمان گناه بپردازم.
    در ضمن محوریت با بحثهای گناهان شایع و مبتلی به است.
    باشد که مرضی رضای پروردگار متعال و باعث خشنودی مولایمان حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف واقع شود.
    موضوعات
    پیوندها

    طراح و مدیر سایت:سید محمد علوی زاده

    کپی برداری از مطالب با ذکر منبع و افزودن لینکش سایت باعث امتنان و مسرت است و بدون آن بلامانع.