متأسفانه دیده شده بعضی از افراد جامعه به دلایلی حیوانات را در خانه ای که زندگی می کنند، نگهداری می کنند. در این میان افرادی به نگهداری سگ نیز می پردازند و همین امر موجب شده تا گروهی به دنبال خرید و فروش سگ پرداخته و نانشان را از این راه در آورند. گذشته از به مخاطره انداختن سلامت جسمانی و بهداشت روانی اعضای خانه و مزاحمت برای همسایگان، حکم فقهی و شرعی آن را از مراجع عظام تقلید سؤال نمودیم که سؤال و پاسخ آن را می توانید در زیر مشاهده کنید.
سؤال :خرید و فروش سگ تزئینی چه حکمی دارد؟
آیت الله مکارم شیرازی: خرید و فروش آن جایز نیست.
آیت الله حسین مظاهری: حرام است.
آیت الله حسینی زنجانی: از نظر شرعی جایز نیست.
آیت الله محقق کابلی: سگ حیوان نجس است و اسباب زینت نمی تواند باشد. تنها خرید و فروش سگ گلّه یا سگ نگهبان خانه و باغ و زراعت اشکال ندارد؛ خرید و فروش بقیه سگ ها جایز نیست.
منبع: مشرق نیوز، به نقل از خبرگزاری سازمان ملی جوانان (برنا)
توضیح تکمیلی گناه شناسی :
1. سگ به اتفاق و اجماع قاطع فقهای اسلام نجس است و البته معامله عین نجاست حرام می باشد. مگر در سه موردی که در روایت آمده (سگ گله، سگ شکاری، سگ نگهبان) هر چند که برخی از فقهای عظام بر اساس مبانی خاصی که دارند اگر دلیل عقلانی برای معامله عین نجاست وجود داشته باشد این معامله عین نجاست را حرام نمی دانند. مثلاً مدفوع حیوانات حرام گوشت که خون جهنده دارند و یا مدفوع انسان نجس است و معامله آن حرام می باشد ولی وقتی کاربرد باغبانی (عقلانی) دارد معامله آن اشکال ندارد.
2. با این وجود کسی که از راه معامله سگ کسب درآمد می کند، یقینا پولی که بدست می آورد مصداق مال . لقمه حرام است و در روز قیامت باز خواست خواهد شد؛ به چند جهت از جمله معامله حرام، خوردن مال حرام و حق الناس (چون مالک پولهایی که از راه بدست آورده نمی شود!!)
اما خریدار سگ نیز در روز قیامت از چند جهت باز خواست خواهد شد از جمله: معامله حرام، به هدر دادن مال (اسراف) و خرج مال در راه حرام!!
پناه بر خدا
- دوشنبه ۸ ارديبهشت ۹۳
- ۰۸:۵۳
- ۳۶۵۸
- ۶