گناه شناسی

سیصد و سیزده فدائی منجی انسانهایی هستند حلال زاده، با تربیتی درست، با ایمانی استوار چون کوه، دارای کسب حلال و گوش،چشم،زبان،شکم و دامن پاک

آیا روزه داری که سبب بوی بد دهان می شود، مردم آزاری نیست؟

  • ۶۶۴ نمایش
  • اولا راههایی برای جلوگیری از ایجاد بوی بد دهان وجود دارد. مثلا اگر علت بوی بد دهان، خشکی دهان است، می توان در طول روز چند مرتبه با آب دهان را شست. (شستن دهان بدون فرو بردن آب، خللی در روزه ایجاد نمی کند.) همچنین مسواک زدن صحیح بعد از وعده سحری، استفاده از غذاهای مناسب و ... در جلوگیری از ایجاد بودی بد در دهان موثر است.

    ثانیا به فرض اگر راهی برای از بین بردن بوی بد دهان وجود نداشته باشد، می توان به گونه ای عمل کرد که دیگران از آن متاثر نشوند. به عنوان نمونه داشتن فاصله مناسب با دیگران در حین صحبت کردن اقدامی ساده و موثر است.

    بنابراین هیچ تلازمی بین روزه داری و بوی بد دهان، وجود ندارد. و اگر هم تلازمی وجود داشته باشد، می توان از آزار دیگران با آن بوی بد جلوگیری کرد. همانطور که انسان در استفاده از مواد غذایی ای نظیر سیر و پیاز عمل می کند. سیر و پیاز خواصی مفید برای بدن دارند و بوی بد آنها از خواص مفیدشان جدا شدنی نیست. و انسان می تواند ضمن استفاده از این مواد غذایی، اقداماتی انجام دهد که دیگران از بوی بد آنها متاذی نشوند.

    نکته دیگر اینکه عمل عبادی روزه، مجموعه ای بزرگ از خواص و اثرات است که دیدن کامل آن مجموعه سبب می شود، بوی بد دهان بی اهمیت شمرده شود. (بحث آزار دیگران از بحث بوی دهان جداست.) روزه سبب تقویت جنبه عالی انسان می شود و انسان با روزه داری از جنبه حیوانی خود اندکی فاصله گرفته و روح خود را از تعلقات بسیار بدن خاکی رها می کند. همچنان که در بعد مادی نیز، باعث سلامتی جسم است.

    علاوه بر همه این ها، جهان هستی منحصر در عالم ماده نیست. و عوالم دیگری وجود دارد که ما با ابزارهای حسی نمی توانیم آنها را درک کرده و بازتاب اعمال خود در آنها را بنگریم. و ممکن است اثر امری در این عالم، با اثر آن در عوالم دیگر بسیار متفاوت باشد. و راه فهمیدن تاثیر ما در آن عوالم، استفاده از وحی و علوم انبیاء است. که با توجه به آن ها، می بینیم که همین بوی بد دهان نیز در عوالم دیگر، به گونه ای متفاوت است.  

    امام صادق (ع) فرمود: خداوند روزى به موسى وحى کرد که: چه چیزى تو را از مناجات با ما مانع شده است؟ وسى عرض کرد: خداوندا، بوى دهان روزه مرا مانع شده است. خداوند فرمود: اى موسى، بدان که بوى دهان روزه ‏داران برایم پاکتر و معطرتر از مشک مى‏ باشد.[۱]

    همچنین ابن عباس از پیامبر خدا نقل مى ‏کند که فرمود: خداوند مى‏فرماید: هر کارى که فرزند آدم انجام دهد براى خود اوست، جز روزه گرفتن که براى من است و من خود پاداش آن هستم. روزه سپر بنده مؤمن در روز قیامت است، همان گونه که یکى از شما در دنیا سلاح خود را نگاه مى ‏دارد. و بوى دهان روزه ‏دار نزد خداوند، پاکیزه ‏تر از بوى مشک است و روزه ‏دار دو بار شاد مى ‏شود: هنگامى که افطار مى ‏کند و مى ‏خورد و مى‏ آشامد و هنگامى که با من ملاقات مى ‏کند و من او را وارد بهشت مى ‏کنم.[۲]

    [۱]. الجواهر السنیة-کلیات حدیث قدسى، ص: ۹۴.
    [۲]. خصال- ج‏۱، ص ۴۴.

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    بسم الله الرحمن الرحیم
    حضرت امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام:
    الذُّنوبُ الدّاءُ، و الدَّواءُ الاستغِفارُ، و الشِّفاءُ أن لا تَعودَ.
    گناهان بیماری‎اند و دارو استغفار است و شفایش به این است که به گناه باز نگردند.
    با توجه به حدیث شریف بیماری جامعه ما و افراد آن گناه است و بدترین بیماری آن است که صاحب آن از وجودش مطلع نباشد یا آنرا بیماری نداند.
    سعی بنده این است که به عنوان یک طلبه علوم دینی به انجام وظیفه در جبهه جهاد جنگ نرم به معرفی مصادیق، ریشه ها و علل بروز گناهان، آثار و عواقب دنیوی و اخروی، معرفی راه های پیشگیری و درمان گناه بپردازم.
    در ضمن محوریت با بحثهای گناهان شایع و مبتلی به است.
    باشد که مرضی رضای پروردگار متعال و باعث خشنودی مولایمان حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف واقع شود.
    موضوعات
    پیوندها

    طراح و مدیر سایت:سید محمد علوی زاده

    کپی برداری از مطالب با ذکر منبع و افزودن لینکش سایت باعث امتنان و مسرت است و بدون آن بلامانع.