گناه شناسی

سیصد و سیزده فدائی منجی انسانهایی هستند حلال زاده، با تربیتی درست، با ایمانی استوار چون کوه، دارای کسب حلال و گوش،چشم،زبان،شکم و دامن پاک

معیار زشتی کارها

  • ۹۴۸ نمایش
  • انسان به خاطر حب نفس کمتر متوجه زشتی کارهای بد خود می شود. لذا نیاز به معیارهایی دارد که بتواند به زشتی عمل خود پی ببرد.
    امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام فرمود:

    ٍ وَ احْذَرْ کُلَ‏ عَمَلٍ‏ یَرْضَاهُ صَاحِبُهُ لِنَفْسِهِ وَ یَکْرَهُهُ [یُکْرَهُ‏] لِعَامَّةِ الْمُسْلِمِینَ وَ احْذَرْ کُلَ‏ عَمَلٍ‏ یُعْمَلُ بِهِ فِی السِّرِّ وَ یُسْتَحَى مِنْهُ فِی الْعَلَانِیَةِ وَ احْذَرْ کُلَ‏ عَمَلٍ‏ إِذَا سُئِلَ عَنْهُ صَاحِبُهُ أَنْکَرَهُ وَ اعْتَذَرَ مِنْه‏

    شرح نهج البلاغة لابن أبی الحدید، ج‏18، ص: 41
    «بپرهیز از کارهایی که در نهان انجام می شود و در آشکار شرم آور است و نیز از هر کاری که اگر از انجام دهنده اش سؤال شود، یا انجام آن کار را انکار می کندو یا به خاطر آن پوزش می طلبد، دوری کن».
    مانند کسی که ارتباط نامشروع یا عمل نامشروع خود را پنهان می دارد، یا جوانی که نمی خواهد نامه عاشقانه یا مکالمات تلفنی اش را کسی بداند، یامجرمانی که از مصاحبه و گزارش سر، باز می زنند و چهره خود را می پوشانند، و یا فرد متدینی که نمازش را دور از چشم دیگران در آخر وقت می خواند و نمی خواهد کسی بفهمد و... .
    از حدیث فوق چند معیار برای بدی عمل استفاده می شود:
    1 - انسان از انجام علنی آن عمل شرم دارم؛
    2 - اگر از عمل بد او سؤال کنند انکار کند؛
    3 - عمل بد خود را توجیه کند؛ و این سه نشانه رامی توان درباره یک جوانی که آلوده به سیگار و یا مواد مخدر شده پیاده نمود او ابتدا پنهانی سیگار می کشد و اگر از او سوال کنند انکار می کند و اگر نتواند انکار کند توجیه می کند مثلاً می گوید چون دندانم درد می کرد! چون خوابم نمی برد! چون فکرم پریشان بود! و... سیگار کشیدم.
    و در یک جمله می توان گفت: عملی زشت است که اگر از آن فیلم و نوار گرفته شود انسان خوش ندارد دیگران از آن آگاهی یابند.

    منبع:  معیارهای زندگی/ محمود اکبری

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    بسم الله الرحمن الرحیم
    حضرت امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام:
    الذُّنوبُ الدّاءُ، و الدَّواءُ الاستغِفارُ، و الشِّفاءُ أن لا تَعودَ.
    گناهان بیماری‎اند و دارو استغفار است و شفایش به این است که به گناه باز نگردند.
    با توجه به حدیث شریف بیماری جامعه ما و افراد آن گناه است و بدترین بیماری آن است که صاحب آن از وجودش مطلع نباشد یا آنرا بیماری نداند.
    سعی بنده این است که به عنوان یک طلبه علوم دینی به انجام وظیفه در جبهه جهاد جنگ نرم به معرفی مصادیق، ریشه ها و علل بروز گناهان، آثار و عواقب دنیوی و اخروی، معرفی راه های پیشگیری و درمان گناه بپردازم.
    در ضمن محوریت با بحثهای گناهان شایع و مبتلی به است.
    باشد که مرضی رضای پروردگار متعال و باعث خشنودی مولایمان حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف واقع شود.
    موضوعات
    پیوندها

    طراح و مدیر سایت:سید محمد علوی زاده

    کپی برداری از مطالب با ذکر منبع و افزودن لینکش سایت باعث امتنان و مسرت است و بدون آن بلامانع.